Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Werken in Eerbeek

Uitdagend. Dat is ons project in Eerbeek zeker. In opdracht van Folding Boxbaord Eerbeek pakken we de riolering op het terrein aan. Waarom en hoe we dat doen? Dat lees je in dit artikel.

Folding Boxboard is onderdeel van de Folbb Group en produceert vouwkarton. Al meer dan 360 jaar zijn zij gevestigd in Eerbeek. Een begrip in de omgeving. De productieomgeving van het bedrijf bevat vele gebouwen die al jaren op het terrein staan en een omvangrijke ondergrondse infrastructuur. En dat maakt het voor ons zo uitdagend.

Onze opdracht? Het scheiden van proceswater (water afkomstig uit productie vouwkarton), rioolwater en hemelwater. Tot op heden worden deze drie stromen samen geleid naar de nabijgelegen afvalwaterzuivering van Industriewater Eerbeek. Hier wordt het water gefilterd en deels uiteindelijk naar de IJssel geleid. Een proces dat al vele jaren zo verloopt. Omdat Folding Boxboard in de toekomst gebruik wil maken van hergebruik van hun proceswater, waardoor ze minder grondwater hoeven op te pompen, moest dit proces aangepakt worden. Ook willen zij het schone hemelwater infiltreren in de grond. Dat betekent dat de diverse waterstromen gescheiden dienen te worden. En daar komen wij om de hoek kijken.

We zorgen dat het hemelwater geïnfiltreerd wordt in de grond en dat het rioolwater en proceswater samen naar Industriewater Eerbeek worden geleid. Een zo constant mogelijke stroom is hierbij cruciaal. Zuivering van het water is daardoor makkelijker. Doordat het hemelwater niet meer aanwezig is bij het zuiveringsproces is er een constante levering. Regen heeft geen invloed meer.

Om de riolering aan te leggen moeten wij uiteraard graven in de grond. Het probleem? De kabels en leidingen liggen al jaren onder de grond. En zijn niet vastgesteld in een (digitaal) systeem. Daardoor weten we niet wat we aantreffen. En is het onmogelijk om prefab materialen te gebruiken. Echt maatwerk dus. Daarnaast ruimen we alles op wat we ondergronds aantreffen en wat overbodig is. We denken oplossingsgericht en zorgen zo dat de papierfabriek zijn processen kan verbeteren. Een mooie uitdaging voor ons!

Project