Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Woonrijp maken De Stede II (oost) in Zevenaar

Wat gebeurt er?

In opdracht van gemeente Zevenaar maakt Liemers Wegenbouw de nieuwbouwwijk De Stede II woonrijp. De werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van het voetpad, inritten, parkeervakken, rijbaan en de groenvakken. Voor de bestrating worden van de leverancier HUWA gebakken straatbakstenen gebruikt, die zijn voorzien van afstandhouders waardoor er minder snel beschadiging is. Tevens is de levensduur van gebakken straatstenen aanzienlijk langer. Ook graven wij nog een watergang in de nieuwbouwwijk van van ca. 4500 m3. Hierdoor maken wij ruimte voor het meer opslaan en vasthouden van water.

 

Wanneer en waar gebeurt het?

Op 23 november zijn we gestart met de werkzaamheden en zijn naar verwachting media 2022 gereed. De werkzaamheden worden per straat uitgevoerd. Zodat er zo min mogelijk hinder ontstaat.

 

Voorzorgsmaatregelen Corona

Uiteraard werken wij volgens de door de overheid gestelde voorzorgsmaatregelen om verspreiden van het Coronavirus te voorkomen. Lees er hier meer over.

 

Duurzame ontwikkelingen

De veranderingen binnen ons klimaat vragen om duurzame maatregelen, bijvoorbeeld ter voorkoming van wateroverlast. Ook hergebruik staat hoog op de duurzaamheidsladder. Als uitgangspunt volgen wij de duurzame ontwikkelingsdoelen of Sustainable Development Goals (SDG's). Voor dit project dragen we bij aan SDG 9 - Industrie, innovatie en infrastructuur en SDG 11 - Duurzame steden en gemeenschappen.

Project