Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Een Schoon 2050

Voor ons, maar zeker voor 'hen'.

Veel labels, keurmerken en initiatieven passeren de revue anno nu. Net als begrippen en ideeën in het kader van duurzaamheid en circulariteit. Liemers Wegenbouw is onderdeel van ReintenInfra. Binnen ReintenInfra geven wij het streven naar een schone wereld een praktisch beeld en duidelijke invulling. Elk stapje naar een schone wereld telt immers. Maar hoe gaan we dat samen doen?

Onze kijk op een schone wereld!

ReintenInfra heeft begin 2017 als eerste in de branche (wegenbouw en sloop) de SDG's omarmd met uiteindelijk een concrete invulling voor het bedrijf door de Rentmeester2050 en de Werkgroep2050 begin 2018. Tussen alle initiatieven die er zijn om duurzaamheid handen en voeren te geven, zijn de SDG's naar onze mening begrijpelijk en tastbaar te vertalen naar branche en medewerkers.

De 17 doelen en onze 6
Er zijn 17 duurzame ontwikkelingsdoelen benoemd door de United Nations. De Sustainable Development Goals (SDG's) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen moeten een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. Vanaf januari 2016 is de Rijksoverheid hard aan de slag gegaan met het vertalen van de SDG’s naar nationaal beleid, het rapport Nederland Ontwikkelt Duurzaam. Ook duurzaamheid is het maken van de juiste keuzes. ReintenInfra heeft uit de SDG’s keuzes gemaakt en gaat zich hier specifiek op richten: eerlijk werk en economische groei (SDG 8), industrie, innovatie en infrastructuur (SDG 9), duurzame steden en gemeenschappen (SDG 11), verantwoorde consumptie en productie (SDG 12) en leven op het land (SDG 15). Onze duurzame bedrijfsdoelstellingen zijn gebaseerd op deze speerpunten, vanzelfsprekend onderstrepen wij ook de andere doelen. SDG 17 (partnerschappen om doelstellingen te bereiken) zien als de voorwaarde voor alle doelen.